06 24 39 10 45 jacqueline@180-graden.nl

Kleurrijke teams zijn effectievere teams

Elke gek heeft z’n gebrek

Mijn moeder zei vroeger altijd: ‘Elke gek heeft z’n gebrek’. Daarmee bedoelde ze: er is met iedereen wel wat mis, maar dat maakt helemaal niks uit. Je bent goed genoeg zoals je bent. En dat is het uitgangspunt van Insights Discovery: het is mooi om meer inzicht te krijgen in de verschillende voorkeuren en kwaliteiten van mensen, en het is interessant om te zien wat hun valkuilen zijn.  Tegelijkertijd is elk profiel en ieder type gelijkwaardig aan de ander. Het één is niet beter, het ander slechter. Het gaat om hoe je jouw kwaliteiten inzet, en jouw valkuilen herkent zodat je er beter mee leert omgaan. Effectieve teams zijn succesvol omdat zij dit (h)erkennen, en gebruik maken van elkaars kracht. Hoe dat werkt, lees je in de rest van dit artikel.

Kleuren in teams

Het mooie is: ieder mens heeft alle kleuren in zich, de combinatie van die kleuren maakt je uniek. Als je meer inzicht krijgt in de voorkeuren van de verschillende Insights profielen, dan begrijp je ook beter dat het niet zo vreemd is dat jij moeite hebt met de ‘muggenzifterij’ van iemand met een blauw profiel, terwijl jij zelf misschien meer van doorpakken houdt en tempo (want meer rood of geel). Dit is een belangrijk inzicht. Het levert niet alleen meer begrip voor elkaar op, maar het kan er ook voor zorgen dat je als teamleider in staat bent om mensen om je heen te verzamelen die niet persé allemaal op jou lijken. Want dat lijk in eerste instantie wel aantrekkelijk om te doen. Ik hou zelf bijvoorbeeld erg van snel schakelen, veel nieuwe ideeën uitproberen en zoveel mogelijk interactie met klanten, leveranciers en partners. Het is dan prettig om mensen om je heen te verzamelen die dat ook belangrijk vinden. Je hebt vaak aan een half woord genoeg, en je kan snel weer verder naar het volgende project. Maar is het ook effectief? Wie stelt bijvoorbeeld de kritische vragen, om zeker te weten dat we de juiste richting kiezen, of niets over het hoofd hebben gezien? Wie zorgt ervoor dat het hele team aangehaakt is en dat het nut en de noodzaak van wat we doen nog duidelijk is voor iedereen? Kortom, als je effectieve teams wilt dan zul je mensen om je heen moeten verzamelen die NIET zijn zoals jij, en je moet hen vervolgens de ruimte geven om hun kwaliteiten (vaak jouw allergie!) in te zetten. Het waarderen van die kwaliteiten is dan essentieel.

Effectieve teams

Effectieve teams hebben verschillende kwaliteiten die tot hun recht komen in de samenwerking. Het benoemen van verschillende teamrollen kan daarbij helpen:

“Het is mooi om meer inzicht te krijgen in de verschillende voorkeuren en kwaliteiten van mensen.”

1. De ideeën generator:

ziet overal kansen en mogelijkheden, bedenkt steeds weer nieuwe dingen (vaak iemand met een voorkeur voor geel)

 

2. De actieheld:

zet dingen in beweging en zorgt dat plannen tot uitvoer komen, met het gewenste resultaat (voorkeur voor rood)

3. De kritische denker:

zorgt voor overzicht, structuur en bevraagt het team om ervoor te zorgen dat overal over na is gedacht (voorkeur voor blauw)

4. De verbinder:

zorgt voor samenhang in het team, een prettige sfeer en gemeen-schappelijke cultuur (voorkeur voor groen)

Er zijn nog vele varianten hierop te verzinnen. In effectieve teams zijn ze allemaal aanwezig en weet iedereen welke rol hij of zij vervult. Feedback geven is onderdeel van de dagelijkse manier van werken, en iedereen erkent de kwaliteiten van de ander. Een utopie of realiteit? Ik denk dat het mogelijk is. Insights Discovery kan daarbij ondersteunen. Om inzicht te krijgen in de voorkeuren, kwaliteiten en valkuilen van elk teamlid, elkaar beter te leren begrijpen, en effectiever te communiceren. Met meer resultaat als gevolg!

Wil je weten hoe Insights Discovery voor jouw team kan werken?

Neem dan contact met me op.

Teambuilding in de sneeuw

Effectiever samenwerken in een team begint bij een betere communicatie en meer begrip voor elkaar. Niet gek dus dat veel organisaties tijd besteden aan teambuilding. Er zijn duizend-en-één manieren om daar inhoud aan te geven. Wat wel bewezen is: een teambuilding...

Lees meer

Outdoor teambuilding: de 24- uurs expeditie voor teams

Wil je eens echt een andere ervaring met jouw team? Meer tijd en meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in een prachtige omgeving? Kies dan voor een 24-uurs expeditie op de Veluwe! Onlangs heb ik een team mogen begeleiden tijdens zo'n expeditie. We hebben...

Lees meer

Workshop ‘Zen in 1 dag’ – 17 april 2020

Herken je dit? Heb ik wel de baan die écht bij me past? Is dit het nu?Wat is mijn echte passie? Waar ben ik goed in?Ik ervaar regelmatig stress, is dat normaal? En wat kan ik eraan doen? Wij zijn Jacqueline de Block van 180 graden coaching & training, en Ellen...

Lees meer

Goede voornemens, hoe werken ze wél?

Aan het begin van het jaar hebben we vaak goede voornemens. Doelen die we willen realiseren in het komende jaar. Of het nu gaat om zakelijk succes of persoonlijk geluk, het blijft lastig om die goede voornemens echt om te zetten in acties en daarmee dan het gewenste...

Lees meer

Lunchbijeenkomst voor commerciële managers, 13 september 2018

Op 13 september 2018 organiseren Connecting Colours en 180 Graden coaching & training een inspiratiebijeenkomst voor commerciële managers. We gaan in gesprek over de belangrijkste succesfactoren in sales. Is kennis en vaardigheid het belangrijkste? Of is persoonlijkheid de onderscheidende factor? Kom ook!

Lees meer