06 24 39 10 45 jacqueline@180-graden.nl

Elke sales organisatie herkent de uitdaging: je wilt graag jonge talenten aan je binden, maar je kunt de juiste niet vinden. En hoe zorg je er eigenlijk voor dat ze snel succesvol worden, en ook nieuw elan in de organisatie brengen zonder dat ze ‘besmet’ worden met hoe de gevestigde orde het al jarenlang gewend is te doen.

Het sales traineeship is een commercieel onboarding programma voor startende sales professionals. Tijdens dit traineeship worden zij begeleid om sneller succesvol te worden in sales & accountmanagement. Het programma duurt een jaar. Gedurende dit jaar worden onze sales trainees bij onze opdrachtgevers gedetacheerd, en krijgen zij diverse trainingen, masterclasses, gastcolleges en opdrachten.

Naast een programma dat bestaat uit de basis principes van succesvol verkopen (gesprekstechnieken, accountmanagement, onderhandelen) komen ook social selling, zelfinzicht en non-verbale communicatie aan bod. Gastcolleges worden gegeven door experts op allerlei gebied (zoals inkoop), maar ook door de directeuren die zelf trainees afnemen in dit programma. Je wordt als manager of directeur dus nauw betrokken bij de ontwikkeling van de trainees.

Dit uitgebreide en relevante programma legt de verbinding met de dagelijkse praktijk van de sales professional, en zorgt met de juiste begeleiding voor een snellere ontwikkeling. Daarmee realiseren junior sales professionals sneller hun targets. Dit werkt motiverend, en levert sneller resultaat op. Iedere maand geven ze in het kader van zelfstandigheid een terugkoppeling aan hun salesmanager over hun ontwikkeltraject. Na 12 maanden ronden we af met een examenopdracht en een certificaat Sales & Accountmanagement .

Waarom kiezen voor het Sales Traineeship?

  • Verhoog je aantrekkelijkheid als werkgever. Er is weer veel te kiezen en goede kandidaten zijn kritischer geworden. Dat betekent dat je als werkgever aantrekkelijk moet zijn en blijven. Door een Sales Traineeship aan te bieden laat je zien dat je durft te investeren in nieuwe medewerkers.
  • Vergroot het rendement in werving & onboarding. Zeker in sales organisaties is er veel verloop. Goede begeleiding en een realistisch beeld van de functie is daarbij van belang. Managers hebben vaak onvoldoende tijd om junior sales professionals te begeleiden, en externe trainingen zijn niet specifiek op deze starters gericht.
  • Sales professionals trainen sales professionals. De onderwerpen, modules en gastcolleges vormen samen een brede basis die nodig is om succesvol te zijn als sales professional. Naast het programma leren de sales trainees ook veel van elkaar. Met als resultaat een hoger rendement in het eerste jaar, en alle jaren daarna!
  • Zorg voor nieuw elan. Met het traineeship creëren we een sales cultuur, die doorwerkt binnen uw eigen organisatie. Het enthousiasme, de opdrachten van de trainees, de betrokkenheid, nieuwe ideeën, eigenaarschap en leergierigheid. Allemaal aspecten waar iedereen, intern en extern, aan blootgesteld wordt door de trainees. Deze aanpak geeft een nieuwe positieve impuls aan elke (sales)organisatie.

 Het Sales Traineeship is een initiatief van Marcus Hinrichs en Jacqueline de Block. Beiden hebben meer dan 20 jaar ervaring in sales. Marcus is recruiter en eigenaar van SalesCapital en SalesMagazine, en heeft in het verleden gewerkt als sales manager en key accountmanager. Jacqueline als sales consultant, trainer en business development manager. Wij zijn ervan overtuigd dat sales een vak is dat je kunt leren. Het traineeship hebben we opgezet met het doel relaties uit ons netwerk te helpen bij het vinden en ontwikkelen van top sales professionals.

Voor meer informatie of een afspraak bereik je Marcus via: m.hinrichs@salescapital.nl en 06-57105372. Jacqueline bereik je via: jacqueline@180-graden.nl en 06-24391045.