06 24 39 10 45 jacqueline@180-graden.nl

Insights Discovery: Eenvoudig model, grote impact

Zelfinzicht en persoonlijke groei

Insights Discovery is een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel, dat in combinatie met een persoonlijk profiel mensen meer inzicht geeft in zichzelf en anderen. Een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren.

Iedereen heeft alle vier de kleuren in zich. De combinatie van de kleuren geeft je jouw unieke persoonlijkheid. De kleuren refereren aan gedragsvoorkeuren die bepalen hoe je reageert, denkt en handelt. Noem het: je meest natuurlijke zelf.

De voorkeurskleuren van Insights Discovery worden gemeten door het invullen van een online vragenlijst. Je krijgt een persoonlijk profiel dat laat zien waar jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten liggen.

Betrokkenheid en motivatie

Wanneer een organisatie haar medewerkers helpt om inzicht te krijgen in hun persoonlijke voorkeuren, zien we dat ze beter gemotiveerd en effectiever zijn. Ze voelen zich meer betrokken, niet alleen als medewerker, maar ook als lid van een team. Insights werkt met verschillende modellen, die ook gecombineerd kunnen worden. Zo ontstaan er allerlei mogelijkheden om teams en medewerkers te ontwikkelen, afhankelijk van de organisatiethema’s. Denk aan omgaan met verandering, een nieuwe of verbeterde cultuur creëren of succesvolle teams bouwen.

Een goed functionerend en succesvol team bestaat uit mensen met verschillende voorkeuren, die allemaal een relevante bijdrage kunnen leveren vanuit hun persoonlijke kracht. Een team dat volledig bestaat uit mensen met een specifieke voorkeurskleur, bijvoorbeeld blauw, zal minder effectief zijn omdat er wezenlijke kwaliteiten ontbreken om een project tot een goed einde te brengen. Elke kleur heeft zijn kwaliteiten en zijn valkuilen, en de situatie of de opdracht bepaalt in hoeverre het zinvol is om een bepaalde kleur meer of minder in te zetten. Wil je meer weten over de verschillen in kwaliteiten tussen de verschillende typen? Lees dan mijn blog (link naar artikel 2) hierover.

Als je meer wilt weten over hoe Insights kan helpen bij het realiseren van de organisatie doelen of jouw persoonlijke doelen, neem dan contact met me op. Ook als je een voorbeeld wilt van een persoonlijke profiel, raad ik je aan om even contact met me op te nemen.

 

“De meest bepalende eigenschappen van iemand zijn vaak onbewust en kunnen enkel door anderen worden waargenomen”.

Carl Gustav Jung

Teambuilding in de sneeuw

Effectiever samenwerken in een team begint bij een betere communicatie en meer begrip voor elkaar. Niet gek dus dat veel organisaties tijd besteden aan teambuilding. Er zijn duizend-en-één manieren om daar inhoud aan te geven. Wat wel bewezen is: een teambuilding...

Lees meer